Raijmad is aangesloten bij NOAB & bij het Register Belastingadviseurs
 

Zelfstandigen zonder personeel (zzp)

Zzp’ers zijn ondernemers die een bedrijf in hun eentje exploiteren. Zonder personeel. Een zzp’er kan zelf een rechtsvorm kiezen voor zijn bedrijf. Meestal wordt gekozen voor de eenmanszaak. Soms is het interessanter om een bv op te richten.

Raijmakers Administraties kan u hierover adviseren. Als zzp’er bent u verplicht om een deugdelijke administratie te voeren. Raijmakers kan voor u een efficiënte boekhouding opzetten voor een aantrekkelijk tarief.

Voordelen zelfstandigen zonder personeel

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor het ondernemerschap in plaats van een loondienstverband. Als zzp’er ligt het voor de hand dat u als rechtsvorm kiest voor de eenmanszaak. Deze is snel en gemakkelijk op te richten. Als zzp’er profiteert u ook van belastingvoordelen voor kleine en startende ondernemers zoals startersaftrek en zelfstandigenaftrek. Raijmakers Administraties kan deze belastingvoordelen direct voor u regelen.

Nadelen zelfstandigen zonder personeel

Het zzp’erschap kent de volgende nadelen:

  • Geen rechtspersoonlijkheid.
  • Bedrijfsschulden kunnen onbeperkt worden verhaald op het privévermogen
  • Voortzetting van de onderneming vormt meestal een probleem bij pensioen of overlijden
  • Risico’s zoals arbeidsongeschiktheid en beroepsaansprakelijkheid moeten apart verzekerd worden.

Het is belangrijk om te voorkomen dat de nadelen, die gelden voor zelfstandigen, van invloed zijn op de persoonlijke situatie. Daarom kijken wij altijd kritisch naar de rechtsvorm en de manier waarop de onderneming gevoerd wordt.

VAR verklaring

In bepaalde gevallen moet u als zzp’er een VAR verklaring overleggen aan een opdrachtgever. Raijmakers Administraties kan u precies vertellen wanneer dit noodzakelijk is.

Zzp’ers opgelet!

Hoewel het lijkt dat een zzp’er met een VAR verklaring altijd voor zichzelf werkt, zijn er uitzonderingen. Het kan voorkomen dat de belastingsdienst bepaalt dat u, terugwerkende kracht, alsnog in loondienst bent bij een bedrijf, omdat dit uw enige klant is. Raijmakers Administratie kan u hier alles over vertellen.

Wilt u meer weten over het opzetten en voeren van een moderne, kostenbesparende administratie? Bel dan 020 – 410 0933 voor een vrijblijvende afspraak.

Hieronder kunt u direct kiezen op welk boekhoudpakket u wilt inloggen. Houd uw inloggegevens bij de hand. U heeft uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig.


Online boekhouden
Mijn bedrijf
Financieel advies
Hands on
Raijmad administraties Suikersilo-West 16
1165 MP Halfweg
info@raijmad.nl

Bel voor vrijblijvend advies: 020 - 410 0933