Raijmad is aangesloten bij NOAB & bij het Register Belastingadviseurs
 

Vennootschappen Onder Firma (vof)

De vennootschap onder firma is qua rechtspersoonlijkheid hetzelfde als een eenmanszaak. Alle eigenaren van de vof zijn verantwoordelijk voor elkaars handelen, de verplichtingen van de onderneming en de schuldenlast in het bedrijf.

Een crediteur kan elke vennoot financieel aansprakelijk stellen. Raijmakers Administraties kan u begeleiden bij het oprichten van een vof. Wij werken samen met erkende notaris- en accountantskantoren.

Vof zonder rechtspersoonlijkheid

Hierbij is elke vennoot hoofdelijk aansprakelijk voor alle verplichtingen en schulden van het bedrijf. Schuldeisers kunnen naast het zakelijk vermogen de schuld ook verhalen op het privévermogen van de vennoten.

Vof met rechtspersoonlijkheid (vofba)

Een vofba is een vennootschap onder firma met beperkte aansprakelijkheid. Het is een rechtsvorm waarbij elke vennoot wordt aangemerkt als een rechtspersoon en niet als een natuurlijk persoon.

Vof of vofba

De keuze van uit deze 2 rechtsvormen hangt af van uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld uw aansprakelijkheid beperken of juist niet? Welke fiscale aspecten spelen een rol. Wilt u privévermogen en zakelijk vermogen gescheiden houden? Hoeveel zeggenschap wilt u aandeelhouders en bestuurders geven en hoe liggen de verhoudingen tussen financiers onderling?

Raijmakers Administraties heeft al vele bedrijven geassisteerd bij de oprichting van een vennootschap onder firma. Wij kunnen u adviseren over de beste keuze in uw situatie.

Bent u van plan om een vof of vofba op te richten en wilt u daarbij hulp of advies? Bel dan naar 020 - 410 0933 en maak een afspraak met een van onze specialisten.

Hieronder kunt u direct kiezen op welk boekhoudpakket u wilt inloggen. Houd uw inloggegevens bij de hand. U heeft uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig.


Online boekhouden
Mijn bedrijf
Financieel advies
Hands on
Raijmad administraties Suikersilo-West 16
1165 MP Halfweg
info@raijmad.nl

Bel voor vrijblijvend advies: 020 - 410 0933