Raijmad is aangesloten bij NOAB & bij het Register Belastingadviseurs
 

Stichtingen & Verenigingen

U wilt een organisatie oprichten met een bepaalde doelstelling. Moet u kiezen voor een vereniging of een stichting? Welke vorm dit wordt, hangt af van uw doelstelling. Het oprichten van formele verenigingen en stichtingen wordt bij een notaris geregeld. Raijmakers Administraties heeft veel ervaring in het oprichten van stichtingen en verenigingen. Wij kunnen u uitstekend adviseren en begeleiden bij de oprichting daarvan.

Oprichten vereniging

Een vereniging is niets anders dan een vorm van samenwerken tussen 2 of meer personen die hetzelfde doel nastreven. De winst mag uitsluitend te goede komen aan de gemeenschap. Er bestaan formele en informele verenigingen. De oprichting van een formele vereniging gebeurt bij de notaris. In de notariële akte moeten ook de statuten worden vastgelegd. Door inschrijving bij de Kamer van Koophandel, zijn de eigenaren niet persoonlijk aansprakelijk voor schuldenlasten.

Bij de oprichting van een informele vereniging stellen de oprichters zelf een onderhandse akte op. Soms maken ze enkel mondelinge afspraken. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel hoeft niet.

Oprichten stichting

De stichting heeft geen leden. Deze rechtsvorm wordt gebruikt wanneer u met behulp van een vermogen een vastgesteld doel wilt bereiken. Een stichting mag geen winst maken of geld uitkeren aan bestuurders of oprichters. Oprichten van stichtingen wordt door de notaris geregeld. Inschrijving bij de Kamer van Koophandel is verplicht.

Wilt u ook een stichting of vereniging oprichten? De specialisten van Raijmakers Administraties helpen u graag bij de oprichting daarvan. Bel 020 - 410 0933 voor een afspraak.

Hieronder kunt u direct kiezen op welk boekhoudpakket u wilt inloggen. Houd uw inloggegevens bij de hand. U heeft uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig.


Online boekhouden
Mijn bedrijf
Financieel advies
Hands on
Raijmad administraties Suikersilo-West 16
1165 MP Halfweg
info@raijmad.nl

Bel voor vrijblijvend advies: 020 - 410 0933