Raijmad is aangesloten bij NOAB & bij het Register Belastingadviseurs
 

Holdings

De structuur van een holding bestaat uit een vennootschap die aandelen houdt in een andere vennootschap. Hierbij is de houder de holdingmaatschappij en de andere vennootschap de werkmaatschappij. In deze werkmaatschappij hebben alle activiteiten plaats en wordt ook het ondernemingsrisico gelopen. Het is de moeite alleszins waard om te overwegen een holding bv of beheer bv op te richten.

De jaarlijkse kosten zijn gering, de juridische en fiscale voordelen groot. Raijmakers Administraties heeft ruim 20 jaar ervaring in het oprichten van holdings. Wij kunnen u uitstekend adviseren en begeleiden bij de oprichting daarvan.

Voordelen van een holding

Een holding kunt u zien als een soort tussenstation tussen de directeur groot aandeelhouder (DGA) en de bv waarin de werkzaamheden plaatshebben. Het hebben van meerdere bv's geeft de DGA meer vrijheid om onroerend goed aan te kopen, zijn eigen inkomen te bepalen, zelf de manier van pensioenopbouw vast te stellen en zelf bedrijfsopvolging te plannen. Wanneer de rechtsvorm een bv betreft, bestaat altijd het risico van een faillissement. Hierbij zou bijvoorbeeld het opgebouwde pensioen kunnen verdwijnen.

Wanneer een werkmaatschappij failliet gaat, blijven de activa die in de holding zitten, onaangetast. Om die reden bouwt een DGA zijn pensioen op in een aparte bv, de zogenaamde holding bv.

Advies over oprichten holding bv

Hebt u plannen om een holding op te richten? Laat u zich dan terdege adviseren. Er zijn teveel verschillende holdingstructuren om dat zelf uit te zoeken. Raijmakers Administratie kent alle haken en ogen van de holdingstructuren. Vooral op fiscaal gebied zijn de mogelijkheden complex. Wij kunnen u adequaat adviseren welk type holding het beste bij uw situatie past.

Overweegt u een holding op te richten? Laat u adviseren en begeleiden door Raijmakers Administraties. Bel direct 020 - 410 0933 voor een afspraak.

Hieronder kunt u direct kiezen op welk boekhoudpakket u wilt inloggen. Houd uw inloggegevens bij de hand. U heeft uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig.


Online boekhouden
Mijn bedrijf
Financieel advies
Hands on
Raijmad administraties Suikersilo-West 16
1165 MP Halfweg
info@raijmad.nl

Bel voor vrijblijvend advies: 020 - 410 0933