Raijmad is aangesloten bij NOAB & bij het Register Belastingadviseurs
 

Digitale aangifte: XBRL / SBR

De belastingdienst stelt met ingang van het belastingjaar 2012 hogere eisen aan belastingadviseurs en accountants voor wat betreft het doen van aangiften. Voortaan kunnen de aangiften inkomstenbelasting, omzetbelasting en vennootschapsbelasting uitsluitend worden gedaan via de Standard Business Reporting methode, afgekort SBR.

Deze SBR is bedoeld voor belastingaangiften aan de fiscus. Met SBR kunnen ook jaarrekeningen worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Binnenkort zal dit ook gelden voor andere belastingaangiften. XBRL of eXtensible Business Reporting Language is de taal die administratieve dienstverleners gebruiken om de gegevens digitaal uit te wisselen.

Certificaten XBRL en SBR

Raijmakers Administraties is gecertificeerd om XBRL en SBR documenten te mogen aanleveren. Voor u betekent de komst van XBRL en SBR een verlaging van de kosten, doordat alle verslaglegging eenduidig gebeurt. Daarbij is de kans op fouten tot een minimum beperkt.

Bent u klant bij Raijmakers Administraties, dan kunt u via Mijn Bedrijf in een beveiligde omgeving informatie uitwisselen met bijvoorbeeld uw bank, de belastingdienst of Kamer van Koophandel.

Wilt u meer informatie over het verzorgen van uw belastingaangiften of het deponeren van uw jaarrekening met XBRL / SBR? Belt u dan met een van onze fiscale specialisten op 020 – 410 0933.

Hieronder kunt u direct kiezen op welk boekhoudpakket u wilt inloggen. Houd uw inloggegevens bij de hand. U heeft uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig.


Online boekhouden
Mijn bedrijf
Financieel advies
Hands on
Raijmad administraties Suikersilo-West 16
1165 MP Halfweg
info@raijmad.nl

Bel voor vrijblijvend advies: 020 - 410 0933